İkitelli Org. San. Bölg. Atatürk Bulvarı No: 100 Kat: : 1 Başakşehir  / İSTANBUL
Hemen Arayın

Plastik torbaplastik poşet veya plastik kese, ince, esnek, plastik filmden, dokusuz kumaşlar veya plastik tekstilden yapılmış bir kap türüdür. Plastik torbalar, yiyecek, ürün, toz, buz, dergi, kimyasal madde ve atık gibi malları taşımak ve saklamak için kullanılır. Yaygın bir paketleme şeklidir.

Plastik torbaların çoğu dikişlerde ısıyla kapatılır, bazıları yapıştırıcılarla yapıştırılır veya dikilir.

Birçok ülke hafif plastik poşetlerin tasfiye edilmesine ilişkin yasalar çıkarmaktadır, çünkü plastik asla tam olarak bozulmaz, plastiklerin ve çevresel etkilerin sonsuz kirlenmesine neden olur. Her yıl dünyada yaklaşık 1 ila 5 trilyon plastik poşet kullanılıyor ve atılıyor.

10 Aralık 2018 tarihi itibarıyla Türkiye'de plastik poşetler ücretli olmuştur. Resmi Gazete'de'de yayınlanan kanunla, "Çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve giderilmesi için uyulması zorunlu standartlar ile vergi, harç, katılma payı, yenilenebilir enerji kaynaklarının ve temiz teknolojilerin teşviki, geri kazanım katılım payı, plastik poşet ve plastik ambalaj kullanımının azaltılması, depozito uygulaması, emisyon ücreti, kirletme bedeli ve kirliliğin önlenmesine yönelik teminat alınması ve karbon ticareti gibi piyasaya dayalı mekanizmalar ile ekonomik araçlar ve teşvikler kullanılır. Bu hususlara ilişkin idari ve teknik usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmeliklerle belirlenir.” hükmü getirilmiştir. Böylece Türkiye'de plastik poşet kullanımı azalırken bez çanta kullanımı artmıştır.

 

Poşet Üretimi Nedir ?
Hemen Arayın : (212) 452 22 62
Fabrika : İkitelli Org. San. Bölg. Atatürk Bulvarı No: 100
Kat: : 1 Başakşehir / İSTANBUL

Mağaza : Yenibosna Merkez Mah. Prof. Nevzat Pisak Cad No:4 13/15 Behçelievler / İSTANBUL
0212 452 22 62
0212 452 22 61
www.miplastik.com © Copyright 2020  Tüm Hakları Saklıdır